landschap hoofding 1

Waar zoekt u naar?

Graag uw suggesties !

Heeft u ergens een foutje ontdekt?
Zocht u iets wat u niet vond op onze website?
Heeft u suggesties voor nieuwe toepassingen op onze website?

Bezorg ons uw feedback en help ons
om deze site te verbeteren!

Kraanstraat N285

Vanaf 1 augustus 2022 start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met werken aan het kruispunt Kraanstraat-Assesteenweg (N285).
Het kruispunt krijgt een herininrichting en wordt veiliger gemaakt met o.a. verkeerslichten.
Meer informatie via https://wegenenverkeer.be/werken/aanpassingen-aan-kruispunt-kraanstraat.

Tijdens de werken is er hinder voor het verkeer:

 • vanaf 01/08/2022 tot 22/08/2022 (einddatum mogelijk eerder: bij een vlot verloop beperkt tot twee weken)
  • kan het verkeer niet meer van de Kraanstraat naar de Assesteenweg (N285)
  • kan het verkeer niet meer van de Assesteenweg (N285) naar de Kraanstraat
  • er wordt een omlegging in beide rijrichtingen voorzien via Kerkplein, Knoddelstraat, Donkerstraat, Broekstraat, Keyerberg, Kleemstraat, Ninoofsesteenweg( N8), Assesteenweg (N285).
 • doorgaand verkeer op de Assesteenweg (N285) t.h.v. het kruispunt met de Kraanstraat blijft mogelijk.
 • De Lijn voorziet een aangepaste dienstregeling.

Aan alle weggebruikers wordt aangepast (rij)gedrag gevraagd ter hoogte van de werf en in de omgeving.
Na deze periode volgt nog een afwerkingsfase maar hiervoor worden geen wegen of (delen van) kruispunten afgesloten.

In de week van 04/07/2022 worden volgende straten voorzien van een nieuwe voegvulling:

 • Kerkplein
 • Knoddelstraat
 • Donkerstraat
 • Broekstraat
 • Tenzuivenestraat
 • Dokter Roosensstraat
 • Ledebergstraat
 • Koning Albertstraat

Op vrijdag 01/07/2022 zal op deze plaatsen een parkeerverbod geplaatst worden voor boven vernoemde periode.
De werken zullen, onder voorbehoud van de weersomstandigheden, eindigen op 08/07/2022.
De hinder zal beperkt zijn.

Aan alle weggebruikers wordt begrip en aangepast (rij)gedrag ter plaatse gevraagd.

Van 04/07 t.e.m. 15/07/2022 tussen 9 en 22 uur wordt er gewerkt in Okegem dorp.
De Okegembrug wordt dan afgesloten.

 • 04/07/2022 tem 06/07/2022 Fase 1: afsluiting Frans Van der Perrekaai (gedeelte tussen de Idevoordelaan en de Nieuwe Kaai)
 • 07/07/2022 tem 09/07/2022 Fase 2: afsluiting Frans Van der Perrekaai (gedeelte tussen de Idevoordelaan en de Schoolstraat)
 • 11/07/2022 tem 15/07/2022 Fase 3: afsluiting Okegem-Dorp

Bekijk de signalisatieplannen:

Meer info via Stad Ninove

Cover ID krant Roosdaal

Mis het niet: deze week wordt de ID krant bedeeld, MET de afvalkalender voor juli tot en met december 2022 binnenin. Hou je brievenbus goed in de gaten.

Kreeg je de ID krant nog niet aan het einde van de week, of een foutief exemplaar? Neem contact op met Intradura, zij bezorgen je alsnog een exemplaar (info@intradura.be of 02 334 17 40).

Bus met 3 chauffeurs

Start je kind na de vakantie in het eerste middelbaar? Vraag dan een gratis probeerabonnement van De Lijn aan. De bus- en tramchauffeurs nemen met plezier de rol van mama/papa taxi van je over.

Probeer bus en tram een maand lang gratis uit

Met een gratis probeerabonnement kan je zoon of dochter de hele maand september op bus en tram* stappen. Overal en altijd. Op schooldagen én tijdens het weekend.

*Uitgezonderd de Limburgse snellijnen met nummer 68, 178 en 179.

Aanvragen is eenvoudig

 • Is je kind geboren in 2010? Dan ontving je vast al een brief van De Lijn over hoe je het gratis probeerabonnement kan aanvragen. Dat verloopt zo:
  • Registreer je vóór 17 augustus 2022 met het rijksregisternummer van je kind op delijn.be/probeeractie.
  • In augustus ontvang je dan het probeerabonnement per post.
 • Is je kind niet geboren in 2010, maar start hij/zij ook in het eerste middelbaar? Dan kreeg je géén brief van De Lijn, maar geldt dezelfde procedure als hierboven. Vul op delijn.be/probeeractie het aanvraagformulier in en laad het nodige attest op.

Duurzaam op stap met De Lijn

Met het probeerabonnement maakt je kind nu al kennis met bus en tram – en zo dus ook met duurzaam vervoer. Een goede gewoonte die al jong start.

Vragen over deze actie?

 • delijn.be/probeeractie
 • 070 220 200 (0,30 euro/min)

Akkervogels zijn ontegensprekelijk verbonden met het Vlaamse landbouwlandschap. Typische soorten als geelgors, kievit, patrijs en veldleeuwerik zijn voor het doorlopen van hun levenscyclus geheel of gedeeltelijk afhankelijk van akkers en weilanden.

Helaas gaat het niet goed met onze Vlaamse akkervogelpopulaties. Terwijl intensieve landbouw het akkervogels erg moeilijk maakt, zijn land- en tuinbouwers tegelijkertijd de sleutel tot een succesvol herstel van deze populaties. Want zonder boeren, geen akkervogels. Daarom willen Boerennatuur Vlaanderen en Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei een akkervogelproject starten in het Pajottenland. Hierbij willen we samen met landbouwers en vrijwilligers werk maken van nestbeschermingsacties en maatregelen die invulling geven aan minstens één (en bij voorkeur meerdere) van de drie basisbehoeftes van akkervogels: voedsel (zomer/winter), dekking en broed- en nestgelegenheid.

Via een korte vragenlijst willen we even polsen naar jouw interesse om in het Pajottenland samen te werken rond akkervogels. Het beantwoorden van deze vragen is vrijblijvend, en geeft geen enkele verbintenis om uiteindelijk effectief aan het project deel te nemen. Deze gegevens zullen enkel gebruikt worden om contact te kunnen leggen in kader van het project, en zullen verder strikt geheim worden gehouden.
Deze vlieger gaat niet op

Een huisdier zorgt voor mooie en warme momenten in huis. Tenminste, als je goed hebt nagedacht over de aankoop of adoptie ervan. Want dat schattige kuiken, die snoezige kitten en dat guitige visje worden groot en hebben verzorging, voeding en aandacht nodig. Hun hele leven lang.

Dus ga niet over één nacht ijs als je een dier in huis wil halen. Stel jezelf de volgende vragen.

Heb ik voldoende tijd?

Kan je genoeg tijd vrijmaken voor die dagelijkse wandeling? Om je dier te verzorgen? Ermee te spelen? Eten te kopen? En is dit wel het goede moment in je leven om een dier in huis te halen? Want wat doe je met die geplande reis, de verhuisplannen of de baby die op komst is? Kijk ook verder van vandaag: zie je het zitten om over 12 jaar ook nog voor je nieuwe pup, kitten, vogel, vis of ander dier te zorgen? En weet je dat die jonge papegaai wel 50 jaar wordt?

Heb ik voldoende plaats?

Kleine dieren worden groot. Die schattige puppy is morgen een grote loebas. Dat kleine hangbuikvarken woelt straks met gemak je hele tuin om. Zeker niet elk dier vindt een leven tussen vier muren leuk: heb je voldoende plaats in de tuin? Is die tuin afgesloten? Is er een park of bos in de buurt waar je kan wandelen?

Welk dier kies ik?

Ga niet alleen voor die grote, smekende ogen; de keuze voor een dier pak je best heel rationeel aan. De kinderen willen misschien wel een zacht knuffelkonijn, maar konijntjes vinden het helemaal niet leuk om opgepakt te worden. Past het dier bij jouw levensstijl? Ga je graag in weer en wind wandelen met de hond of kies je toch maar liever die goudvis?

Hoeveel geld wil ik aan het dier besteden?

Een dier kost meer dan de aankoopprijs. Denk aan de dierenartskosten, een hok of een kooi, eten, verzorgingsproducten … Bereken je maandelijkse kosten. Wil je dat bedrag veel jaren lang aan je dier besteden?

Is iedereen mee?

Ziet iedereen in het gezin het nieuwe huisdier zitten? Is er iemand allergisch? Of is niet iedereen fan van een reptiel in huis? Maak ook goede afspraken over wie elke dag voor het dier zal zorgen. En kijk verder dan je gezin: heb je met de buren gesproken over je huisdierplannen? Geeft de gemeente een vergunning voor het schuilhok voor je toekomstige pony?

Tot slot nog dit: je bent wettelijk verplicht goed voor je huisdier te zorgen. Dat zegt de dierenwelzijnswet. Dit betekent dat het dier de nodige verzorging, voeding en huisvesting moet krijgen. De minimumboete voor een overtreding op de dierenwelzijnswet is 416 euro.
Heb je jezelf goed geïnformeerd en ben je nog steeds overtuigd? Dan worden je huisdier en jij allicht de beste vrienden!

Meer weten? www.huisdierinfo.be.

Pagina 1 van 24