landschap hoofding 1

Waar zoekt u naar?

Graag uw suggesties !

Heeft u ergens een foutje ontdekt?
Zocht u iets wat u niet vond op onze website?
Heeft u suggesties voor nieuwe toepassingen op onze website?

Bezorg ons uw feedback en help ons
om deze site te verbeteren!

Horecacontrole in TARL-zone

Op zaterdag 12 oktober 2019 heeft de politiezone TARL bijstand geleverd aan een horeca-controle geïnitieerd door diverse inspectiediensten op grondgebied Affligem, Roosdaal en Liedekerke.

De controle gebeurde door de Sociale Inspectie van de Rijksdienst Sociale Zekerheid (RSZ), het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV), de FOD Financiën, afdeling Toezicht Sociale Wetten van de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg, de dienst Vreemdelingenzaken en de afdeling Vlaamse Sociale Inspectie van het departement Werk en Sociale Economie.

Een belangrijke indicatie om na te gaan of er inbreuken zijn op vlak van sociale regelgeving is de aanmelding van werknemers in de DIMONA-databank van de Rijksdienst Sociale Zekerheid. Hierin moeten horeca-uitbaters elke indiensttreding en uitdiensttreding van werknemers aangeven. Een eventuele afwijking op de voorziene deeltijdse werktijd of een variabel werkrooster moeten dan weer te consulteren zijn voor inspectie tijdens een controle.

In Affligem werden 5 horecazaken bezocht. In 2 horecazaken werden geen inbreuken vastgesteld. In 2 andere horecazaken waren in totaal 6 werknemers niet aangemeld in de DIMONA-databank. In 1 horecazaak werden inbreuken op de financiële regelgeving vastgesteld.

In Roosdaal werden 2 handelszaken bezocht. In 1 horecazaak werden diverse inbreuken inzake voedselveiligheid vastgesteld. Bovendien volgt verder onderzoek door de Rijksdienst Sociale Zekerheid. In een tweede horecazaak voert de dienst Vreemdelingenzaken verder onderzoek naar illegaal verblijf uit.

In Liedekerke werden 4 horecazaken bezocht. 6 personen waren niet aangemeld in de DIMONA-databank van de Rijksdienst Sociale Zekerheid. In 2 horecazaken werden inbreuken op de deeltijdse arbeid vastgesteld. In 1 horecazaak werden inbreuken op de voedselveiligheid en de financiële regelgeving vastgesteld. 1 persoon werd ter beschikking gesteld van de dienst Vreemdelingenzaken wegens illegale tewerkstelling.

Asfalteringswerken vanaf 21 oktober 2019

Eind oktober starten asfalteringswerken op verschillende locaties in Roosdaal (afschrapen oude asfalt en vervolgens nieuwe asfalt aanbrengen).

De planning van de werken is als volgt:

 • Steenberg (vanaf Gootjesstraat tot Steenberg 16): 21 en 22 oktober 2019
 • Nieuwe Kaai (tussen Gootjesstraat en rondpunt Okegem): 21 en 22 oktober 2019
 • Dalemweg: 21 en 23 oktober 2019
 • Sint-Apolloniaweg: 22 en 23 oktober 2019
 • Grotstraat (parking): 22 en 23 oktober 2019
 • Hunselberg (vanaf Koning Albertstraat tot Hunselstraat): 22 en 23 oktober 2019
 • Nieuwbaan (tussen Broekstraat en Kerkveldstraat): 22 en 23 oktober 2019
 • Lostraat (tussen Nieuwbaan en Kloosterstraat): 22 en 24 oktober 2019
 • Meersstraat (vanaf Weverstraat tot Meersstraat 12): 22 en 24 oktober 2019
 • Wambeekstraat: 23 en 24 oktober 2019
 • Kapelleweide (vanaf Ledebergdries tot aan zebrapad t.h.v. lagere school IMI):
  • 21/10 t.e.m. 27/10: voorbereidende werken (oude stenen eruit, fundering)
  • 28/10 t.e.m. 03/11: asfaltering
 • Kristus Koninglaan (ter hoogte van toegang Koetshuis) 28-29-30 oktober 2019

De exacte startdatum en de vordering van de werken is onderhevig aan de weersomstandigheden, indien afgeweken moet worden van deze planning zal dit gecommuniceerd worden op deze pagina.

Er is verkeershinder, er zijn omleggingen voorzien. De werken (en hun omleggingen) zijn terug te vinden via https://www.roosdaal.be/bouwen-en-wonen/openbare-werken

Betrokken bewoners krijgen een infobrief in de bus.

Pendelparking Belle-Alliance

Sinds 1 januari 2019 kan de pendelaar aan de Belle-Alliance zijn wagen gratis en veilig parkeren op de parking van Belleheide Center.  Camera’s bewaken de goede orde en veiligheid op de site.

Nu is ook het (voet)wegje – dat voor een korte verbinding zorgt naar de N8/bushalte – afgewerkt en toegankelijk. Wie parkeert op de pendelparking (Belleheide Center) kan nu te voet gemakkelijk en snel de N8/bushalte bereiken.

Zo geeft de gemeente de pendelaars de mogelijkheid om op een veilige plaats en kort bij de bushaltes te parkeren.

Lees ook dit eerdere nieuwsbericht:
https://www.roosdaal.be/nieuwsarchief-omgeving-en-mobiliteit/803-pendelparking-belle-alliance-vergroot

Bladkorven

Om te vermijden dat inwoners zelf zouden moeten instaan voor de afvoer (en kosten) van heel wat bladeren van gemeentebomen plaatst de gemeente Roosdaal in de loop van oktober tijdelijk bladkorven op plekken met veel openbaar groen.

De omwonenden kunnen daar het bladafval en de vruchten van de straatbomen in kwijt.

Na het vallen van de bladeren worden de korven weggenomen.

 

De gemeente plaatst enkel bladkorven op plaatsen met veel straatbomen. Staat er in jouw buurt geen en vind je dat toch nodig, neem dan contact op. Dan wordt jouw vraag bekeken.

Indien we merken dat een bladkorf voor huishoudelijk afval (zelfs tuinafval) gebruikt wordt nemen we hem weg.

Loslopende dieren

Een ontsnapte hond, een uitgebroken paard of zelfs een kudde schapen… Loslopende dieren op de openbare weg kunnen voor gevaarlijke situaties zorgen.

Wanneer je dit opmerkt kun je een melding maken bij de politie via 101 of 112.

Zij zorgen voor de verdere opvolging en proberen het dier terug te bezorgen aan de eigenaar.

Lenen aan 0% voor energiebesparende investeringen

De Vlaamse energielening met een rente van nul procent voor investeringen in energiebesparende maatregelen, bestaat nog altijd.

Wil je in je woning werken uitvoeren om energie te besparen, bijvoorbeeld door isolatie, hoogrendementsglas of door een oude stookketel te vervangen? Dan kan je die werken misschien financieren met een energielening van de Vlaamse overheid.

Onze woningen kunnen heel wat energiezuiniger. Met de provinciale groepsaankopen geven de provincie Vlaams-Brabant, IGO, PajoPower, 3WPlus, de Kringwinkel Hageland en de gemeenten je graag een duwtje in de rug.

Al zo’n 1250 gezinnen voerden energetische renovaties uit via deze groepsaankopen.

Je kan als inwoner van Vlaams-Brabant intekenen op een groepsaanbod voor zonnepanelen, dak- of muurisolatie, isolerende ramen, warmtepompen of warmtepompboiler. Grijp dus de kans om je woning nog beter te isoleren en je wooncomfort te laten stijgen.

Wat maakt de provinciale groepsaankopen zo uniek?

Pajopower en het Provinciaal Steunpunt Duurzaam Bouwen (DUBO ) selecteerden voor jouw gemeente lokale aannemers en installateurs. Een kwalitatieve uitvoering, een correcte prijs en een stipte opvolging staan centraal. Kiezen voor de provinciale groepsaankopen is drie keer winnen. Niet alleen stoot je minder CO2 uit en bespaar je op je energiefactuur, je helpt ook onze lokale economie.

Interesse?

Ben je overtuigd van onze groepsaankopen? Schrijf je dan snel in en maak vrijblijvend een afspraak . De aannemer komt langs, verzamelt de nodige gegevens en maakt een individuele offerte op maat.

Meer info en intekenen voor de groepsaankoop: www.vlaamsbrabant.be/groepsaankopen

Gratis infoavond

Heb je nog vragen of wil je nog meer informatie?

Kom vrijblijvend naar de infosessie in jouw gemeente. Je krijgt er meer info over de aanpak, mogelijke premies en leningen en kan er kennismaken met de geselecteerde aannemer.

De infoavond over “ZIN EN ONZIN OVER ZONNEPANELEN” vindt plaats op 08 oktober 2019 om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis Brusselstraat 15 te 1760 Roosdaal. Meer info: www.dialoog.be

De infoavond over de groepsaankopen voor o.a. zonnepanelen vindt plaats op 12 november 2019 om 20 uur eveneens in de raadzaal van het gemeentehuis Brusselstraat 15 te 1760 Roosdaal.

Logo PajoPower Logo Dialoog

   

Pagina 1 van 14