landschap hoofding 1

Waar zoekt u naar?

Aanleg Dikke Van Pamelplein

detail dikke van pamelplpein

Het ontwerp kan je als PDF openen via deze link
(het PDF-bestand opent in een apart venster
waar u met uw PDF-software op het plan kan inzoomen
)

 

Het pleintje aan de Dender in de Kaaistraat waar het standbeeld van Victor De Klerck staat, gekend als het Dikke van Pamelplein, is aan een opfrissing toe en in het kader van het project ‘Beleefbare Dendervallei’ werd dit verder uitgetekend om te herinrichten als kwalitatieve ontmoetingsplek!

BELEEFBARE DENDERVALLEI

Sinds 2018 willen de Dendergemeenten van Ath tot Dendermonde samen met de toeristische regio’s en een brede waaier aan partners werk maken van de toeristisch-recreatieve ontwikkeling van de Dendervallei onder de naam ‘Beleefbare Dendervallei’.

Roosdaal is meteen op de kar gesprongen in dit verhaal op zich, maar ook om als pilootgemeente een van de eerste concrete projecten uit te werken. De herinrichting van het Dikke van Pamelplein was nodig en biedt meteen de mogelijkheid om dit op een kwalitatievere en duurzame manier in te richten.

Andere acties en communicatie over de Beleefbare Dendervallei zijn eveneens binnenkort te verwachten en zullen nog verder gecommuniceerd worden.

KWALITATIEVE ONTMOETINGSPLEK

Samen met landschapsarchitect en stedenbouwkundig ontwerper Myrna Baks, werd een inrichtingsschets en plan uitgewerkt waarbij het volledig plein een nieuwe look en feel zou krijgen en bovendien nog een koppeling gelegd wordt met het achterliggend bosje om een extra beleving langs het water te creëren. Het ontwerp kan je als PDF openen via deze link (het PDF-bestand opent in een apart venster waar u met uw PDF-software op het plan kan inzoomen).

De ontmoetingsfunctie versterken betekent ook op de speelwaarde op het terrein te vergroten. Een speelzone blijft dus wel een belangrijk onderdeel en daarvoor wordt samengewerkt met de firma Kompan, die duurzame speeltoestellen zal plaatsen uit het natuurlijke Robiniahout.

DE HERINRICHTING CONCREET 

De werken starten op 15 september 2020 en zullen zo’n 6 tot 8 weken in beslag nemen en daarna zal de groenaanleg nog in een aantal verschillende fasen gebeuren.

Het doel is alleszins om in het voorjaar 2021 deze hernieuwde ontmoetingsplek officieel te kunnen openen!