landschap hoofding 1

Waar zoekt u naar?

Graag uw suggesties !

Heeft u ergens een foutje ontdekt?
Zocht u iets wat u niet vond op onze website?
Heeft u suggesties voor nieuwe toepassingen op onze website?

Bezorg ons uw feedback en help ons
om deze site te verbeteren!

Roosdaal Zomert 2021

Roosdaal Zomert is terug! Ook dit jaar mogen jeugdraad en jeugddienst Roosdaal, JH Splinter en de jeugdbewegingen Roosdaal verwarmen met fijne muziek en zomerse sfeer, uiteraard in een coronaveilig jasje. We verwelkomen je graag op donderdag 1 juli, 8 juli, 19 augustus en 26 augustus op het terras van JH Splinter en GC het Koetshuis voor deze zalige zomeravonden!

Het programma:

Donderdag 1 juli 2021 - NAFT

NAFT. Dat zijn blazers die blazen, drummers die drummen en juichers die juichen.

NAFT laat elk feestje draaien, laaien, ontploffen. NAFT blaft en likt aanstekelijk in je oorschelp met een eigenzinnige mix van house, techno en de betere beats.

NAFT ontstond in de zomer van 2018 op de Gentse feesten. Sindsdien is de formatie aan een gestage opmars bezig in België en Nederland vanuit hun thuisbasis Gent. Ondertussen stonden ze op meer dan 100 podia waaronder de Paradiso (Amsterdam), Polé Polé (Gent), Leffingeleuren, Zeverrock, Oerol Festival, Dour, Dranouter, Ruigoord,... En nu kunnen ze dus het mooie Roosdaal toevoegen aan hun palmares!

Donderdag 8 juli – The Kicks

Deze coverband uit het Pajottenland staat garant voor ambiance! Ze gooien gekende nummers in hun eigen Kicks jasje en doen dat met verve! We zagen ze al op de Pallieterfeesten in 2019 en nu komen ze hun kunnen nog eens tonen tijdens onze tweede zomeravond!

Reserveer nu je tafel voor 8 juli: https://forms.gle/GRQvT9RYzW4xNhmF8

Donderdag 19 augustus – Jerk Beefy / The A-Tease

Jerk Beefy is een Belgische band die punkrock en poppunk brengt met invloeden van Blink 182, Green Day en nog veel meer. Ze brachten recent hun EP “nightcap” uit op alle streaming platformen! Deze muzikanten uit Eizeringen, Affligem, Aalst en Liedekerke komen in Roosdaal dus dichtbij huis het beste van zichzelf geven!

Zoals de naam al doet vermoeden is The A-Tease een rasechte 80's Tribute Band met roots in onze buurgemeente Ninove. Duik terug onder in de periode van Dynasty, Commodore 64 en van Atari, van the Terminator en Star Wars tot Avro's Toppop. Reis met hen mee naar de jaren van Springsteen en Michael Jackson, van Lionel Richie en van the Eurythmics...

Donderdag 26 augustus– Tropical Vibes i.s.m. GROS

Om de zomer op een perfecte manier af te sluiten halen we de tropische vibes naar Roosdaal! We zorgen voor een avond die je doet wegdromen naar warmere oorden met zinderende muziek en een zuiderse sfeer! Voor deze avond werken we samen met GROS, de Roosdaalse raad voor ontwikkelingssamenwerking.

De Leuvense “globetrotting artivists” van Los Callejeros zorgen voor de muziek en brengen een eigenzinnige sound waarin vrij geëxperimenteerd wordt met Afro-latingrooves, Etnic-folkmusic, reggaeskanks, jazz & rock invloeden, Balkanese zigeunerritmes en een tikkeltje Europese tranen. Urban slang poëzie over levensomvattende clichés & visies op wereldse thema’s staan klaar om je verbeelding te prikkelen en jou te vervoeren tot een hartverwarmend zuiders volksfeest.

Praktisch:

Alle avonden van Roosdaal Zomert worden georganiseerd op het terras van JH Splinter en Gemeenschapscentrum het Koetshuis. De deuren openen telkens om 20u. Omwille van de beperkingen die de maatregelen tegen COVID-19 met zich meebrengen, zullen we werken op reservatie en is de grootte van je gezelschap beperkt. Ook het aantal beschikbare tafeltjes is gelimiteerd.

roosdaalzomert2021

Bewegen op verwijzing - zomerwandeling

Een zomerwandeling met dat tikkeltje meer!

Kom samen met onze beweegcoach Dirk op woensdag 18 augustus wandelen in onze mooie gemeente. De wandeling start om 19 uur aan de kerk van Pamel (Brusselstraat) en bedraagt ongeveer 4,8km.

A.d.h.v. QR-codes kunnen de deelnemers tijdens de wandeling, onder begeleiding van Dirk, 6 fijne, laagdrempelige spierversterkende oefeningen doen!

Inschrijven?

 • Deelnemen is gratis, maar inschrijven vooraf is verplicht! Stuur een mailtje naar sport@roosdaal.be
 • Vermeld zeker je naam, voornaam, leeftijd, GSM-nummer en mailadres.
 • Max. 25 deelnemers

Blijven wandelen!

We zorgen daarnaast, in samenwerking met Pasar Roosdaal, ook nog voor 3 wandeltrajecten van telkens max. 5 km met QR-codes naar de laagdrempelige spierversterkende oefeningen van coach Dirk. Zo kan iedereen op eigen tempo en op het eigen gekozen moment deze sportieve zomerwandelingen doen! De drie startlocaties zijn de kerk van Pamel, GC het Koetshuis en de kerk van OLV-Lombeek. De wandelbrochure wordt in augustus beschikbaar gemaakt! De QR-codes blijven op de wandeltrajecten beschikbaar tot eind september.

Wie wint het EK

Het EK voetbal staat voor de deur. Voor onze Rode Duivels wordt dit het tornooi van de laatste kans op eeuwige roem. Roosdaal heeft alvast een leuke actie in petto. We gingen in op de uitnodiging van Tifogroup om online het pronostiekspel TIFOGAME te lanceren.
Als inwoner van Roosdaal kan je op zoek gaan naar deelnemende handelaars via www.tifogame.be. Via deze website kan je bekijken welke pronostieken er worden aangeboden op het platform van Roosdaal. Daarnaast is er ook een overkoepelend klassement waar we op zoek gaan naar dé voetbalkenner van Roosdaal. Uiteraard gaat dit gepaard met mooie prijzen!
Deelname is gratis.
Meer informatie via Nicole Van Schepdael, nicole.vanschepdael@roosdaal.be of 054 89 49 01.

TIFOGAME is een gratis pronostiekenspel, toch willen we als gemeente waarschuwen voor het gevaar op (online) gokspelen en verwijzen we naar: www.vad.be/themas/gokken, www.gokhulp.be of SOS Spelen via 0800 35 777.

Start Roosdaalse Winterspeurtocht

Vanuit de vrijetijdsdienst van de gemeente, werd op 22 december 2020, als alternatief voor de “Zaklampenwandelzoektocht”, de “Roosdaalse Winterspeurtocht” opengesteld.

Je kon zo in Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek, deze uitgepijlde natuurwandeling, permanent afstappen t.e.m. 26 februari 2021. Tegelijkertijd mochten de deelnemers 10 vragen oplossen die je op het parkoers tegenkwam en meedingen voor de hieraan verbonden eerste prijs, met name een fiets geschonken door “BikeCenter-Peter.

Vrijetijdsschepenen An Van Den Spiegel en Johan Van Lierde waren dan ook fier om begin deze maand, samen met hun collega’s Burgemeester en schepenen, de fiets corona-proof te laten uitreiken door Peter (van het gelijknamige “bikecenter”) aan de winnaar Pieter-Jan Bosman uit Lennik.

Winnaar Roosdaalse Winterspeurtocht

Weet tenslotte dat deze wandeling voorlopig uitgepijld blijft als “Gezondheidstour” met nuttige tips via de QR-codes verspreid over de parcours.

Logo Goedgekeurd door kinderen

Maak je het fietstochtje met je gezin graag wat avontuurlijker? De 183 mountainbikeroutes van Sport Vlaanderen die vandaag 209 gemeenten in Vlaanderen doorkruisen, bezitten heel wat troeven voor gezinnen met jonge kinderen.

Ook in Roosdaal is er een kindvriendelijke mountainbikeroute. Ontdek ze op Routeyou.

Een kindvriendelijke route voldoet aan volgende criteria:

 • De afstand van de lus (< 20 km);
 • De relatief goede berijdbaarheid (afhankelijk van type ondergrond en weersgebonden);
 • Faciliteiten en extra beleving op de route (zoals bv. picknickplaats, speelbos, speeltuin, ...).

Je herkent een kindvriendelijke mountainbikeroute aan het kindvriendelijk label. Het label vind je op de startborden van alle mountainbikeroutes die in aanmerking komen. De gekleurde pijl naast het label geeft aan welke lus(sen) kindvriendelijk is/zijn. (rode, groene en /of blauwe lus). Op het terrein wijst de bestaande en herkenbare signalisatie de gebruikers de weg.


Op de website van Routeyou vind je een lijst met een overzicht van alle kindvriendelijke routes. Je kan er meteen de interactieve kaart downloaden.

Meer informatie: www.sport.vlaanderen/kindvriendelijkeroutes 

Zwemmen

Door het grote succes van het inwonerszwemmen in het MPC Sint-Franciscus in Roosdaal en de beperkte capaciteit door de huidige coronamaatregelen is het gemeentebestuur van Roosdaal genoodzaakt om zwemmen op reservatie in te voeren.

Vanaf donderdag 1 april 2021 kan je via het online reservatiesysteem een tijdsblok reserveren om te gaan zwemmen in het zwembad van het MPC Sint-Franciscus.

Hoe reserveren

Via www.roosdaal.be/zwemmen kies je uit de openstaande blokken diegene die voor jou het beste past. Na boeking wordt een bevestigingsmail gestuurd naar het e-mailadres dat je hebt opgegeven.

Bij aankomst in het zwembad toon je je bevestiging (afgedrukt of op het scherm van je smartphone) en betaal je je zwembeurt.

Enkel personen die ingeschreven zijn, worden toegelaten tot het zwembad. Uiteraard wordt gevraagd de geldende coronarichtlijnen in het zwembad te blijven volgen.

Lukt het je niet om online in te schrijven, dan kan je ook via sport@roosdaal.be of 054 89 13 50, tijdens de kantooruren, een reservering maken.

Reservatieblokken

Op zondag zijn er drie reservatieblokken:

 • van 8u30 tot 9u50;
 • van 9u50 tot 11u20;
 • van 11u20 tot 12u30

Op maandag zijn er twee blokken:

 • van 18u30 tot 20u00;
 • van 20u00 tot 21u30

Meer informatie

Voor meer informatie kan je terecht bij de dienst vrije tijd via mail sport@roosdaal.be of telefonisch via 054 89 13 50.

We danken je alvast voor het naleven van de afspraken tijdens je bezoek aan het inwonerszwemmen. Veel zwemplezier!

Affiche Met Bruegel naar morgen

Via ‘Met Bruegel naar morgen’ (juli ’18 - juni 2021) willen gemeentebesturen en economische actoren in het Pajottenland het Bruegel-jaar 2019 gebruiken om toeristisch en recreatief in te zetten op de troeven en opportuniteiten van ons landelijke gebied (met Bruegel als een van de 3 B’s). Zo worden economische kansen gecreëerd voor meerdere jaren.

Dit project is een samenwerking tussen Pajottenland+, Haviland, 7 leadergemeenten P+, Regionaal landschap P&Z, Toerisme P&Z, Cultuurregio P&Z, heemkringen Pajottenland, merkgebruikers P&Z en lokale verenigingen.

Samenwerking tussen Pajottenland+, Haviland, 7 leadergemeenten P+, Regionaal landschap P&Z, Toerisme P&Z, Cultuurregio P&Z, heemkringen Pajottenland, merkgebruikers P&Z en lokale verenigingen

Affiche Jeugdboekenmaand 2021

Asterixwandeling (2.31 km)

Nog tot 18 april - in gezinsbubbel - opdrachten voor leeftijd 6+

Panoramix heeft van de druïde Partimix een recept gekregen voor een nieuwe toverdrank. Maar de ingrediënten zijn onleesbaar..... Ga mee met Asterix op wandeltocht - vertrek aan de bib - en ontcijfer alle ingrediënten. Heb je ze allemaal gevonden? Dan komt er een codewoord tevoorschijn waarmee je in de bib een superleuke beloning kan afhalen!

Het antwoordformulier en wandelplan is te vinden via:
roosdaal.bibliotheek.be/asterixwandeling (klik op de afbeelding)
De beloning kan je tijdens de openingsuren komen ophalen, hiervoor dien je geen afspraak te maken.

Opdrachtenspel Geronimo Stilton

Nog tot 18 april - op afspraak in de bib – opdrachten leeftijd 8+

Geronimo Stilton wil een feest organiseren, maar heeft geen geld.
Wil jij hem helpen om centjes te verzamelen? Kom in de bib allerlei opdrachtjes uitvoeren en verdien Stiltondollars zodat het feest van Geronimo kan doorgaan!
Dit spel kan je enkel op afspraak komen spelen tijdens de openingsuren!

Pagina 1 van 5