landschap hoofding 1

Waar zoekt u naar?

Graag uw suggesties !

Heeft u ergens een foutje ontdekt?
Zocht u iets wat u niet vond op onze website?
Heeft u suggesties voor nieuwe toepassingen op onze website?

Bezorg ons uw feedback en help ons
om deze site te verbeteren!

Walter Evenepoel

Roosdaal is een ereburger rijker! Walter Evenepoel is voortaan ereburger van de gemeente Roosdaal

Naar aanleiding van zijn 70ste verjaardag diende Erfgoed Rausa vzw een voordracht in om Walter Evenepoel tot ereburger te benoemen. De gemeenteraad volgde daarin en benoemde Walter in de zitting van 26 januari 2023 officieel tot ereburger van Roosdaal.

Wie is Walter?

Walter Evenepoel (°12 maart 1953) woont al z’n hele leven in Pamel en heeft doorheen zijn leven uitzonderlijke verdiensten opgebouwd op het vlak van cultuur, kunst en erfgoed.

Dichter /journalist Maurits Van Liedekerke schreef over hem:
“De meeste mensen kennen Walter Evenepoel als promotor van het Pajottenland, de streek waarmee hij zo vergroeid is dat hij er zelf een symbool van is geworden…”

Maar ook Pamel en Roosdaal ligt hem zo na aan het hart dat hij met alle ondernemingen en activiteiten de gemeente promoot in het Pajottenland en ruim daarbuiten!

Het is onmogelijk om het volledige CV van Walter in dit artikel uit de doeken te doen dus beperken we ons tot een aantal van de voornaamste zaken.
Je zal Walter misschien vooral kennen als zanger van Arjaun, de folkgroep waarmee hij gans Vlaanderen al jaren rondtoert om te zingen over Roosdaal en het Pajottenland. In folkmiddens is hij dan ook bijzonder gewaardeerd, niet alleen als muzikant, maar ook als een van de oprichters van Muziekmozaïek, het steunpunt voor folk & jazz en Feestival Gooik (later Gooikoorts).
Maar in Roosdaal zelf was en is Walter altijd zeer actief geëngageerd. Onder meer opnieuw als medeoprichter van het (jong) Davidsfonds Roosdaal, Leefmilieu Roosdaal, de Roosdaalse cultuurraad en Erfgoed Rausa vzw, maar ook via tal van tijdelijke initiatieven gaande van de herdenking 100 jaar Dikke van Pamel feesten, meiboomplantingen, het ‘In de Luwte’ festival en zoveel meer.

Hij is dus te omschrijven als een omnivalente creatieveling en organisator binnen Roosdaal en ruime omgeving! Want Walter is zanger, presentator, verteller, illustrator, liedjesmaker, poppenspeler, acteur zowel als producer en auteur van korte verhalen, liedteksten, volkse toneelstukken en eenakters, jeugdmusicals, sprookjes, monologen, poëzie, educatieve uitgaven, scenario’s en schrijver redacteur van erfgoedartikels over Roosdaal, artikels over het Pajottenland, folk, heemkunde, geuze, streekgastronomie, enz.

Alles samen heeft hij meer dan 2000 optredens, meer dan 350 liedteksten, meer dan 150 gelegenheidsliederen, een vijftigtal melodieën, een 20-tal theaterproducties, honderden schrijfsels, … op zijn palmares. En meestal steevast met een link naar Roosdaal en het Pajottenland.