landschap hoofding 1

Waar zoekt u naar?

Graag uw suggesties !

Heeft u ergens een foutje ontdekt?
Zocht u iets wat u niet vond op onze website?
Heeft u suggesties voor nieuwe toepassingen op onze website?

Bezorg ons uw feedback en help ons
om deze site te verbeteren!

Winnaar nieuwjaartombola 2020 - 2021

De kraslotentombola die het gemeentebestuur tijdens de eindejaarsperiode organiseerde, werd afgesloten met de overhandiging van de hoofdprijs aan de heer Johan Cooreman.

Wegens de geldende coronamaatregelen kon de uitreiking jammer genoeg niet gepaard gaan met een feestelijke overhandiging van de prijzen aan alle winnaars. Enkel de hoofdprijs, 1 000 euro in de vorm van 40 geschenkencheques van 25 euro elk, werd “corona-proved” overhandigd door de leden van het College van Burgemeester en Schepenen.

Winnaars

Naast de hoofdprijs van 1 000 euro werden 5 winnaars van elk 100 euro, 5 winnaars van elk 75 euro, 10 winnaars van elk 50 euro en 25 winnaars van elk 25 euro getrokken uit de talrijk ingediende krasloten.

De gelukkigen werden persoonlijk uitgenodigd hun prijs af te halen.

We wensen alle winnaars veel plezier met de waardebon(nen)!

Het gemeentebestuur dankt iedereen die tijdens de eindejaarsperiode de lokale handelaar steunde maar ook alle handelaars die door hun deelname deze actie tot een succes maakten.

Deelnemende handelaars

Volgende handelaars namen deel aan de actie, winnaars kunnen hier dan ook terecht met hun cheque:

  • Borchtlombeek: Optiek Steven Boriau, slagerij Johan
  • Strijtem: Electro Van den Eede en Renders, bakkerij Baevegems-Bulté
  • Pamel: Perszaak Josie, bloemen Flora, beautycenter Nancy, het Friethuis, schoonheidsinstituut Lutgart, orthopedie Lanckmans, Profile Tyrecenter, streekproducten Brokantie’s Refined, Morena Fashion
Logo Tifogame

Komende zomer staat het EK voetbal voor de deur en wordt het voor onze ‘Gouden Generatie’ stilaan het tornooi van de laatste kans op eeuwige roem. Staan onze Rode Duivels in juli op de Grote Markt met de beker of worden we opnieuw gedwarsboomd door de Fransen? Roosdaal heeft alvast een leuke actie in petto voor al zijn bedrijven, handelaars, verenigingen en inwoners. Ze organiseert in samenwerking met Tifogame een online pronostiek spel waar iedereen deel aan kan nemen.

Als handelaar, vereniging, bedrijf of vriendengroep kan je je gratis registeren op www.tifogame.be. Via een gepersonaliseerd platform kan er binnen de vereniging, het bedrijf of de vriendengroep, maar ook met derden, pronostieken worden gehouden wie het EK dit jaar zal winnen.

Tifogame is een leuke vorm van team-building en een tof initiatief om je leden online samen te brengen. Met dit initiatief wil het gemeentebestuur van Roosdaal de lokale economie ook een boost te geven en shoppen voor haar inwoners opnieuw fun maken.

Gratis registratie

Wie zich online registreert voor de actie (handelaar, vereniging, instelling,…), ontvangt gratis een gepersonaliseerde pronostiek, met een eigen prijzenpot en een eigen klassement.

De gemeente levert alle tools aan om van Tifogame een succes te maken. Het voorziet de organisatoren promotiemateriaal zoals toffe posters en flyers en voor de horecazaken speciaal ontworpen placemats en bierviltjes.

Deelnemen als inwoner

Als inwoner van Roosdaal kan je op zoek gaan naar deelnemende handelaars of via www.tifogame.be bekijken welke pronostieken er worden aangeboden op het platform van Roosdaal.

Daarnaast is er ook een overkoepelend klassement waar we op zoek gaan naar dé voetbalkenner van Roosdaal. Uiteraard gaat dit gepaard met een mooie prijs!

Inschrijven

Organisatoren schrijven zich gratis in via www.tifogame.be.
Voor het praktisch verloop van het spel, vragen we de organisatoren (handelaars, verenigingen, bedrijven en vriendengroepen) zich te registreren vóór maandag 26 april 2021. De eerste 50 organisataties die zich registreren als organisator op het pronostiekplatform ontvangen een exclusieve Select bal met het logo van de gemeente Roosdaal.

Als inwoner kan je vanaf de maand mei op zoek gaan naar deelnemende handelaars, verenigingen, … die een pronostiek aanbieden via www.tifogame.be. Deelname is gratis.

Meer informatie

Alle informatie over het spel is verkrijgbaar bij Nicole Van Schepdael via e-mail nicole.vanschepdael@roosdaal.be of telefoon 054 89 49 01.

 

Wij rekenen alvast op jullie enthousiaste medewerking om het EK-voetbal in Roosdaal in de kijker te zetten!

Logo Fedris

Hebt u een arbeidsongeval gehad of bent u getroffen door een beroepsziekte?

Neem contact op met de maatschappelijk assistent in uw streek van FEDRIS, het Federaal agentschap voor beroepsrisico’s.

Fedris

Klik op de afbeelding voor een groter formaat.

Fedris

Klik op de afbeelding voor een groter formaat.

Handel en horeca

Handels- en horecazaken verdienen een ruggensteuntje om de impact van de Covid-19 pandemie ter verzachten. Zaken die zelf initiatieven nemen als: online verkoop, huis-aan-huis bedeling, aanbieden van afhaalmaaltijden,… vragen we om dit te melden. Bezorg ons de nodige gegevens: naam van de zaak, adres, openingsuren, aanbod,… en wij vermelden je op onze site. Via nicole.vanschepdael@roosdaal.be

Kraslotentombola

De kraslotentombola is ten einde. Winnende loten kunnen sinds 31 oktober niet meer ingediend worden bij de deelnemende handelaars en verliezen bijgevolg hun waarde. Handelaars die in het bezit zijn van winnende loten bezorgen deze onder gesloten omslag en met vermelding van het rekeningnummer waarop de totale waarde mag gestort worden, bij: dienst welzijn en vrije tijd, Nicole Van Schepdael, Strijtemplein 15 te 1760 Roosdaal, 054 89 49 01. Inleveren kan tot en met maandag 30 november 2020.

Richtlijnen voor tijdelijke constructies

Voor uitbaters/werkgevers die de oppervlakte van een inrichting (bv. horeca, kantoor,…) tijdelijk willen uitbreiden, heeft de Hulpverleningszone Vlaams-Brabant West zonale richtlijnen opgesteld zodat de opbouw van de tijdelijke constructie in veilige omstandigheden gebeurt. Tijdelijke constructies zijn constructies die geplaatst worden om de oppervlakte van de zaak uit te breiden om te kunnen voldoen aan de coronamaatregelen die nodig zijn om de exploitatie, uitbating verder te kunnen zetten. De richtlijnen zijn via deze link terug te vinden op de website van de Hulpverleningszone Vlaams-Brabant West.

Logo Dyzo

Het lokaal bestuur van Roosdaal ging naar aanleiding van de coronacrisis een samenwerking aan met Dyzo – wat staat voor dynamiseren van de zelfstandige ondernemer.

Vanaf 1 juli 2020 kunnen Roosdaalse zelfstandigen in moeilijkheden en gefailleerden er terecht voor deskundig advies en begeleiding. De aanpak van Dyzo is integraal en kosteloos voor de ondernemer die er beroep op doet.
Dyzo helpt elke (ex-)ondernemer. De sector (bouw, horeca,…) en de rechtsvorm (BVBA, eenmanszaak,…) maakt niet uit. Enkel voor de land- en tuinbouw wordt er doorverwezen naar Boeren op een Kruispunt.

Dyzo is erkend als structurele partner van het Agentschap Innovatie en Ondernemen, de bevoegde dienst voor Economie in het Vlaams Gewest.

Heb je nog vragen over Dyzo? Neem dan een kijkje op www.dyzo.be of neem contact op via:

 

Onlangs werden de winnaars van de Roosdaalse Zomertombola getrokken door schepen van middenstand, Johan Linthout (CD&V), de leden van de middenstandsraad en onder toezicht van gerechtsdeurwaarder Wim Van Wallegem.

Dank aan de 55 handelaars die aan de actie deelnamen en aan het gemeentebestuur voor de steun.

80 prijzen worden uitgereikt onder de vorm van geschenkencheques, te valideren bij de deelnemende handelaars.

De lijst van de winnaars kan geraadpleegd worden bij de deelnemende handelaars en hieronder.

Winnaars worden persoonlijk uitgenodigd voor de feestelijke prijsuitreiking op zondag 16 september 2018 om 11.00 uur in het gemeentehuis te Pamel.

Sollicitatiecoaching

Wilt u uw brief of cv laten nalezen? Uw jobinterview inoefenen? Of hebt u een concrete sollicitatievraag? De sollicitatiecoaches van de VDAB helpen u via e-mail, chat of videochat.

De e-coaches begeleiden elke werkzoekende die zich op de Vlaamse arbeidsmarkt begeeft. Leeftijd, statuut of opleidingsniveau speelt geen rol.

Een inschrijving of dossier bij de VDAB is niet nodig. De enige vereiste is toegang tot het internet, omdat de begeleiding uitsluitend via e-mail of chat verloopt.

Meer info op de website van de VDAB

Wekelijkse rustdag

Alle kleinhandelaars zijn onderworpen aan een wekelijkse rustdag.

Onder een wekelijkse rustdag verstaat men een ononderbroken periode van 24 uur, beginnend op zondag om 5 uur of om 13 uur en eindigend op de volgende dag op hetzelfde uur.

Op deze dag is de toegang van de consument tot de vestigingseenheid verboden, evenals de rechtstreekse verkoop van producten aan de consument. Thuisleveringen zijn eveneens verboden.

De wekelijkse rustdag moet minstens voor zes maanden dezelfde blijven.

Een handelaar mag een andere dag dan de zondag als wekelijkse rustdag kiezen. In dat geval moet hij op een duidelijk zichtbare manier de wekelijkse rustdag en het aanvangsuur vermelden.

In 2021 wordt op volgende data een afwijking op de wekelijkse rustdag toegestaan:

 Van dinsdag 30 maart tot en met maandag 5 april  Pasen
 Van zondag 25 april tot en met zaterdag 1 mei  Feest van de Arbeid 
 Van maandag 3 mei tot en met zondag 9 mei  Moederdag
 Van dinsdag 18 mei tot en met maandag 24 mei  Pinksteren
 Van maandag 14 juni tot en met zondag 20 juni  Vaderdag
 Van maandag 27 september tot en met zondag 3 oktober  Koopzondagen
 Van dinsdag 26 oktober tot en met maandag 1 november  Allerheiligen
 Van maandag 29 november 2021 tot en met zondag 2 januari 2022   

Meer info: website FOD Economie, KMO, Middenstand en Energie