landschap hoofding 1

Waar zoekt u naar?

Graag uw suggesties !

Heeft u ergens een foutje ontdekt?
Zocht u iets wat u niet vond op onze website?
Heeft u suggesties voor nieuwe toepassingen op onze website?

Bezorg ons uw feedback en help ons
om deze site te verbeteren!

Mobibus bezoekt Roosdaal

20220427 mobibus
Deze week brengen de leerlingen van Sint-Franciscus een bezoek aan de Mobibus, een omgebouwde touringcar met een interactieve doe-tentoonstelling over verkeersveiligheid en mobiliteit. Special effects, moderne snufjes, ludieke filmpjes en games laten de leerlingen nadenken over thema’s als zichtbaarheid in het verkeer, veilig fietsen en de dodehoekproblematiek. Heb je hem al gespot op het Strijtemplein?

De Mobibus is een initiatief van de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) met de steun van de Vlaamse Overheid.

De Mobibus

De Mobibus is een doe-tentoonstelling voor leerlingen uit het buitengewoon onderwijs. In en rond de bus kunnen de leerlingen verschillende modules doorlopen: dode hoek, zichtbaarheid, veilig oversteken, fietsen, … Via onder meer opdrachten, quizzen en filmfragmenten worden ze over de verschillende thema’s gesensibiliseerd. Een lesgever van de VSV begeleidt hen tijdens de ontdekkingstocht.

Meer aandacht voor verkeersveiligheid op school

Meer aandacht besteden aan verkeersveiligheid en mobiliteit in het onderwijs is volgens de VSV absoluut noodzakelijk. Deelnemen aan het verkeer is immers een complexe zaak, zeker voor jongeren. Verkeersongevallen zijn een belangrijke doodsoorzaak in de leeftijdscategorie van 15 tot 19 jaar. Jongeren uit deze leeftijdsgroep tellen het derde hoogste aantal verkeersgewonden en -doden van alle leeftijdscategorieën.

Het lokaal bestuur staat achter deze visie en faciliteerde dan ook graag de komst van de Mobibus naar Roosdaal.

Foto winnaars eindejaarstombola 2021-2022

Op maandag 21 maart 2022 ontving het college van burgemeester en schepenen de “hoofdwinnaars” van de Nieuwjaarstombola. Agnes Eylenbosch mocht de hoofdprijs van 1.000,00 euro in ontvangst nemen.  Freddy Tielemans, Denise De Bolle, Chris Van Droogenbroeck, Davy Siroyt en Marc Tonnemans ontvingen hun prijs van 100,00 euro. Alle prijzen worden uitgereikt in de vorm van geschenkencheques,  te besteden bij de handelaars die aan de actie deelnamen.

De winnaars van de geschenkbonnen van 75,00 euro, 50,00 euro en 25,00 euro werden persoonlijk verwittigd.
Dank aan de inwoners om de lokale handelaars te steunen en ook aan de handelaars die door hun medewerking deze eindejaarsactie tot een succes maakten. 
 
Borchtlombeek:
Slagerij Johan 
Strijtem: 
Electro Van den Eede en Renders 
Bakkerij Baevegems - Bulté
Pamel:
Drinksfor You
Perszaak Josie 
Bloemen Flora
Beautycenter Nancy
Carrefour Market
Het Friethuis
Schoonheidsinstituut Lutgart 
Victor coffee, food en aperobar
Bakkerij Josse Locus
Mode Piccas
Streekproducten Brokantie
Taverne Silhouette 
Morena Fashion
Kapsalon Femke Vandenhouwe
Ledeberg:
’t Hart van Roosdaal 
O.L.V.-Lombeek:
Kapsalon Sally Legraive  
 
Roosdaalse consumptiebon

Deze Roosdaalse consumptiebon kan bij onderstaande handelaars ingeruild worden:

PAMEL

 • Brokantie’s Refined, Korte Kamstraat 3
 • Apotheek De Pauw, Lombeekstraat 38
 • Apotheek Maaike Demeyere, Pamelse Klei 1
 • Het Friethuis, Brusselstraat 5
 • Beautycenter Nancy, Brusselstraat 16
 • Bloemen Flora, Brusselstraat 25
 • Perszaak Josie, Brusselstraat 32
 • Morena a fashion destination, Kaaitvaartstraat 11

BORCHTLOMBEEK

 • Vimar, Kerkstraat 40-42

STRIJTEM

 • Electro Van den Eede en Renders, Donkerstraat 12

O.L.V.-LOMBEEK

 • Kapsalon Sizo, Gustaaf Ponchautstraat 28

 

Consumptie - consumptiebonnen - bon - bonnen

Logo Fedris

Hebt u een arbeidsongeval gehad of bent u getroffen door een beroepsziekte?

Neem contact op met de maatschappelijk assistent in uw streek van FEDRIS, het Federaal agentschap voor beroepsrisico’s.

Fedris

Klik op de afbeelding voor een groter formaat.

Fedris

Klik op de afbeelding voor een groter formaat.

Handel en horeca

Handels- en horecazaken verdienen een ruggensteuntje om de impact van de Covid-19 pandemie ter verzachten. Zaken die zelf initiatieven nemen als: online verkoop, huis-aan-huis bedeling, aanbieden van afhaalmaaltijden,… vragen we om dit te melden. Bezorg ons de nodige gegevens: naam van de zaak, adres, openingsuren, aanbod,… en wij vermelden je op onze site. Via nicole.vanschepdael@roosdaal.be

Kraslotentombola

De kraslotentombola is ten einde. Winnende loten kunnen sinds 31 oktober niet meer ingediend worden bij de deelnemende handelaars en verliezen bijgevolg hun waarde. Handelaars die in het bezit zijn van winnende loten bezorgen deze onder gesloten omslag en met vermelding van het rekeningnummer waarop de totale waarde mag gestort worden, bij: dienst welzijn en vrije tijd, Nicole Van Schepdael, Strijtemplein 15 te 1760 Roosdaal, 054 89 49 01. Inleveren kan tot en met maandag 30 november 2020.

Richtlijnen voor tijdelijke constructies

Voor uitbaters/werkgevers die de oppervlakte van een inrichting (bv. horeca, kantoor,…) tijdelijk willen uitbreiden, heeft de Hulpverleningszone Vlaams-Brabant West zonale richtlijnen opgesteld zodat de opbouw van de tijdelijke constructie in veilige omstandigheden gebeurt. Tijdelijke constructies zijn constructies die geplaatst worden om de oppervlakte van de zaak uit te breiden om te kunnen voldoen aan de coronamaatregelen die nodig zijn om de exploitatie, uitbating verder te kunnen zetten. De richtlijnen zijn via deze link terug te vinden op de website van de Hulpverleningszone Vlaams-Brabant West.

Logo Dyzo

Het lokaal bestuur van Roosdaal ging naar aanleiding van de coronacrisis een samenwerking aan met Dyzo – wat staat voor dynamiseren van de zelfstandige ondernemer.

Vanaf 1 juli 2020 kunnen Roosdaalse zelfstandigen in moeilijkheden en gefailleerden er terecht voor deskundig advies en begeleiding. De aanpak van Dyzo is integraal en kosteloos voor de ondernemer die er beroep op doet.
Dyzo helpt elke (ex-)ondernemer. De sector (bouw, horeca,…) en de rechtsvorm (BVBA, eenmanszaak,…) maakt niet uit. Enkel voor de land- en tuinbouw wordt er doorverwezen naar Boeren op een Kruispunt.

Dyzo is erkend als structurele partner van het Agentschap Innovatie en Ondernemen, de bevoegde dienst voor Economie in het Vlaams Gewest.

Heb je nog vragen over Dyzo? Neem dan een kijkje op www.dyzo.be of neem contact op via:

 

Sollicitatiecoaching

Wilt u uw brief of cv laten nalezen? Uw jobinterview inoefenen? Of hebt u een concrete sollicitatievraag? De sollicitatiecoaches van de VDAB helpen u via e-mail, chat of videochat.

De e-coaches begeleiden elke werkzoekende die zich op de Vlaamse arbeidsmarkt begeeft. Leeftijd, statuut of opleidingsniveau speelt geen rol.

Een inschrijving of dossier bij de VDAB is niet nodig. De enige vereiste is toegang tot het internet, omdat de begeleiding uitsluitend via e-mail of chat verloopt.

Meer info op de website van de VDAB

Wekelijkse rustdag

Alle kleinhandelaars zijn onderworpen aan een wekelijkse rustdag.

Onder een wekelijkse rustdag verstaat men een ononderbroken periode van 24 uur, beginnend op zondag om 5 uur of om 13 uur en eindigend op de volgende dag op hetzelfde uur.

Op deze dag is de toegang van de consument tot de vestigingseenheid verboden, evenals de rechtstreekse verkoop van producten aan de consument. Thuisleveringen zijn eveneens verboden.

De wekelijkse rustdag moet minstens voor zes maanden dezelfde blijven.

Een handelaar mag een andere dag dan de zondag als wekelijkse rustdag kiezen. In dat geval moet hij op een duidelijk zichtbare manier de wekelijkse rustdag en het aanvangsuur vermelden.

In 2021 wordt op volgende data een afwijking op de wekelijkse rustdag toegestaan:

 Van dinsdag 30 maart tot en met maandag 5 april  Pasen
 Van zondag 25 april tot en met zaterdag 1 mei  Feest van de Arbeid 
 Van maandag 3 mei tot en met zondag 9 mei  Moederdag
 Van dinsdag 18 mei tot en met maandag 24 mei  Pinksteren
 Van maandag 14 juni tot en met zondag 20 juni  Vaderdag
 Van maandag 27 september tot en met zondag 3 oktober  Koopzondagen
 Van dinsdag 26 oktober tot en met maandag 1 november  Allerheiligen
 Van maandag 29 november 2021 tot en met zondag 2 januari 2022   

Meer info: website FOD Economie, KMO, Middenstand en Energie