landschap hoofding 1

Waar zoekt u naar?

Graag uw suggesties !

Heeft u ergens een foutje ontdekt?
Zocht u iets wat u niet vond op onze website?
Heeft u suggesties voor nieuwe toepassingen op onze website?

Bezorg ons uw feedback en help ons
om deze site te verbeteren!

Start nieuwe procedure fietsgraveringen in Ternat, Affligem, Roosdaal en Liedekerke vanaf 2 september

Vanaf 2 september 2019 start de politiezone TARL met een nieuwe procedure voor fietsgraveringen als preventiemaatregel tegen fietsdiefstallen. Het politiecollege gaf daartoe de goedkeuring via de aankoop van een professioneel graveermachine.

 

Vroeger bestond de procedure uitsluitend uit het aanbrengen van een sticker. Vanaf 2 september zal de politie ook effectief fietsen graveren. Deze nieuwe mogelijkheid, de effectieve gravering, is vanuit preventief oogpunt te verkiezen boven het aanbrengen van een sticker. Het graveren is meer permanent van aard en moeilijker te manipuleren wanneer uw fiets toch gestolen wordt.

Het labelen/graveren gebeurt volgens een beurtrolsysteem (start: 02 september 2019). De toestellen bevinden zich afwisselend per week in de wijkpost van Ternat, Affligem, Roosdaal of Liedekerke. De kalender is terug te vinden op de website van de politiezone: www.tarl.be > tabblad vragen > fietsen en bromfietsen. Wanneer u op de link klikt voor meer uitleg over het graveren van uw fiets vindt u onderaan de webpagina de kalender met het beurtrolsysteem. De uitgebreide weblink betreft: https://www.politie.be/5407/vragen/fietsen-en-bromfietsen/hoe-kan-ik-mijn-fiets-laten-labelen-of-graveren.

De toestellen bevinden zich van maandag 2 september t/m vrijdag 6 september in de wijkpost Ternat, van maandag 9 september t/m vrijdag 13 september in de wijkpost Affligem, van maandag 16 september t/m vrijdag 20 september in de wijkpost Roosdaal en van maandag 23 september t/m vrijdag 27 september in de wijkpost Liedekerke. De week nadien start de beurtrol opnieuw in de wijkpost van Ternat.

Burgers kunnen een afspraak maken in de wijkpost naar keuze volgens volgende procedure:

  1. In functie van de agenda (beurtrolsysteem) kiest u in welke wijkpost u uw fiets wil laten graveren;
  2. Via het emailadres van uw wijkpost maakt u de relevante gegevens (naam, voornaam, adres en telefoonnummer) over aan een wijkpost naar keuze zodat de wijkinspecteur u kan contacteren;
  3. Na ontvangst van de aanvraag neemt de ontvangende wijkpost telefonisch contact op met u voor een afspraak voor het labelen/graveren van de fiets;
  4. U biedt zich ten burele aan met de fiets;
  5. Na het labelen/graveren van de fiets wordt een fietspas (= registratiekaart van je fiets) afgeleverd. U vult hierop zelf de gegevens, gerelateerd aan de gegraveerde fiets, in. Deze fietspas volgt de fiets bij een eventuele doorverkoop. Wij raden aan ook telkens een foto van de fiets te bewaren.

Er kan uiteraard ook telefonisch een afspraak gemaakt worden met uw wijkpost of door tijdens de openingsuren binnen te stappen in uw wijkkantoor.

De contactgegevens van de wijkposten zijn:

De nadere voorwaarden vindt u terug op de website van de politiezone TARL: https://www.politie.be/5407/vragen/fietsen-en-bromfietsen/hoe-kan-ik-mijn-fiets-laten-labelen-of-graveren.