landschap hoofding 1

Waar zoekt u naar?

Graag uw suggesties !

Heeft u ergens een foutje ontdekt?
Zocht u iets wat u niet vond op onze website?
Heeft u suggesties voor nieuwe toepassingen op onze website?

Bezorg ons uw feedback en help ons
om deze site te verbeteren!

Van 23 september tot en met 30 september 2018 organiseert de Roosdaalse Seniorenraad samen met het gemeentebestuur de seniorenweek.

Je kan deelnemen aan tal van activiteiten: 

  • 23 september: Vrijetijds- en Seniorenbeurs van 11.00 uur tot 18.00 uur in het Proefcentrum Pamel
  • 25 september: Stap en Trap – vertrek om 14.00 uur te OLVr. Lombeek
  • 28 september: Bingonamiddag van 14.00 uur tot 17.00 uur in de zaal van Kattem
  • 30 september: Koffienamiddag van 14.00 uur tot 18.00 uur met The New Flamingo’s in zaal De Kluis

Info en inschrijvingen: inge.vanderstappen@roosdaal.be – 054 89 13 53

Kleine kinderen, kleine zorgen … Ouders met kleine babietjes herkennen het probleem zeker: net tijdens je bezoek aan het gemeentehuis, de bib, ... is je kindje toe aan een luierwissel en nergens is er hiervoor een geschikt, discreet plekje te vinden.

In Roosdaal ben je alvast van dit probleem verlost: sinds begin juni 2018 staan er in de toilettenruimtes van alle Roosdaalse openbare gebouwen luiertafels ter beschikking! 

De Roosdaalse Seniorenraad en het gemeentebestuur organiseren:

14de Praatcafé rond Dementie

"Draaglast, draagkracht: soms ben ik zo moe ..."

Wens je meer te weten te komen over "Draaglast, draagkracht: soms ben ik zo moe ..." dan ben je van harte welkom op ons 14de Praatcafé dementie op dinsdag 19 juni 2018 om 19.30 uur in vzw Woon- en zorgcentrum Onze Lieve Vrouw – Gasthuisstraat 57 te 1760 Roosdaal.

Gastspreekster Greet Herkes, dementiecoach aan huis, zal proberen jullie in een gemoedelijke sfeer de nodige informatie te verschaffen. Wie wil kan ook vragen stellen en achteraf is er ook nog tijd om ervaringen uit te wisselen en wat na te praten over allerlei.

Ook personen met dementie zijn van harte welkom.

Noteer alvast ook volgende datums in jullie agenda:

  • 15de praatcafé op 20 november 2018: thuis zorgen voor iemand met dementie en balanceren tussen vrijheid en veiligheid.

Inschrijvingen: dienst welzijn en vrije tijd gemeente Roosdaal – Inge Vanderstappen – 054 89 13 53 – inge.vanderstappen@roosdaal.be

 

 

Flyer Mamacafé Roosdaal

Georganiseerd door welzijnsraad, Gemeente Roosdaal

We maken het gezellig!

Moeder worden en moeder zijn is vaak een groot avontuur. Het kan ook een zoektocht zijn. Doe ik het goed? Waar vind ik meer informatie? Hebben anderen ook problemen met slapen, voeden, spelen, werken? Of hebben zij juist de antwoorden die jij zoekt? Bij het Mamacafé helpen we elkaar. Er is altijd één vroedvrouw aanwezig om met raad te helpen waar nodig. Eens per maand organiseren we een gezellige bijeenkomst met interessante thema’s zoals mama-zijn, borstvoeding en kolven, dragen, kinderschoentjes, voeding, slapen,…

Dansen met Senioren

Seniorenraad & Gemeentebestuur Roosdaal organiseren "Dansen met Senioren"

Ook in 2018 zal het project "Dansen met Senioren" verdergezet worden. Er wordt opnieuw geopteerd voor twee verschillende dansgroepen. De ene, Okra-Ledeberg danst, biedt vandaag al aangepast dansaanbod voor senioren, maar dan hoofdzakelijk in de deelgemeente Ledeberg elke woensdagnamiddag van de maand. Helicon daarentegen is de meer modernere dans die waarschijnlijk vooral de medioren zal aanspreken. Het verhoopte doel om een serieuze groep op deze manier "uit hun zetel" te krijgen werd reeds bekomen en hopelijk neemt dit nog toe. Na 8 maanden aanleren en herhalen zullen de dansers hun prestatie opnieuw tonen aan het publiek. Geïnteresseerd om uw beste beentje voor te zetten, aarzel dan niet om dit te melden aan Inge Vanderstappen (gegevens zie hieronder).

Praktische info:

Kostprijs: de lessen zijn gratis

Wanneer: Initiaties line-dance in de zaal van Kattem (Abeelstraat 81) – 13.30 uur tot 15.30 uur onder leiding van Wilfried Stockmans. Datums: 22-03; 19-04; 24-05; 18-06; 26-07; 20-09; 18-10 en 15-11.

Inschrijven: dienst welzijn en vrije tijd – Inge Vanderstappen – Brusselstraat 15 te 1760 Roosdaal – 054 89 13 53 – inge.vanderstappen@roosdaal.be!

Iedereen van harte welkom!

Kids ID

Heeft u plannen om met kinderen jonger dan 12 jaar op reis te gaan naar het buitenland? Vraag dan zeker tijdig de Kids-ID aan.

Belgische kinderen jonger dan 12 jaar hebben een elektronisch identiteitsdocument, Kids-ID, nodig om te reizen naar alle landen van de Europese Unie.

Vanaf 1 januari 2018 zal zowel de voor -en naschoolse opvang van GBS Triangel Roosdaal als de speelpleinwerking Zeppelin uitgevoerd worden door 3Wplus . De organisatie ligt nog steeds in handen van het gemeentebestuur, maar de praktische uitwerking gebeurt door deze vzw uit Lot.

De reden van deze overstap is de wens van het gemeentebestuur om een kwaliteitsvolle opvang en vakantiewerking te blijven waarborgen. Zo zullen de gekende begeleiders versterkt worden door een coördinator van 3Wplus .