landschap hoofding 1

Waar zoekt u naar?

Graag uw suggesties !

Heeft u ergens een foutje ontdekt?
Zocht u iets wat u niet vond op onze website?
Heeft u suggesties voor nieuwe toepassingen op onze website?

Bezorg ons uw feedback en help ons
om deze site te verbeteren!

Foto De Gele Doos

Eerstelijnszone Pajottenland lanceerde deze zomer, in samenwerking met de gemeenten Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik, Roosdaal en Ternat een gratis gele doos voor thuiswonende 80-plussers.

De gele doos is een herkenbare gele bewaardoos. In deze doos bewaar je belangrijke medische gegevens over jezelf (bv. medicatielijst of info over een chronische ziekte). Je bewaart de doos in je koelkast omdat dit een gemakkelijk vindbare plaats is voor de hulpdiensten. Zo vinden ze snel de juiste informatie om gepaste hulp te bieden. Want hoe sneller en gepaster de hulpdiensten kunnen reageren in een noodsituatie, hoe minder kostbare tijd er verloren gaat. Natuurlijk hopen we dat de gele doos niet al te vaak gebruikt moet worden, maar dat ze wel voor een veilig gevoel zorgt.

Het is heel belangrijk om jouw gele doos actueel te houden.

Wijzigt er iets? Heb je extra exemplaren van de fiches nodig?

Download ze in de bijlagen onderaan deze pagina of neem contact op met onze Sociale Dienst.

Speelgoedauto

Sinds 2022 kan je via de applicatie BelDrive je voorlopig rijbewijs M18 online aanvragen. En vanaf nu kan het ook voor de rijbewijzen M12 en M36.

Hoe het werkt? Lees er hier alles over!

Wanneer je een nieuw rijbewijs online hebt aangevraagd, kan je het rijbewijs afhalen bij de dienst burgerzaken na afspraak. Breng zeker de originele documenten van je aanvraag mee. In tegenstelling tot een fysieke aanvraag moet je na een online aanvraag het rijbewijs betalen bij de afhaling.

Maak hier jouw afspraak bij de dienst burgerzaken na jouw online aanvraag.

Meer info over rijbewijzen.

Ook in de zomer kunnen de wolken je overvallen

De vakantieperiode is niet voor iedereen een tijd van onbezorgdheid.
Soms kan de zomerzon de wolken niet altijd verdrijven die in je hoofd hangen.
Piekergedachten kan je immers niet met verlof sturen.
Als gevoelens van verdriet, angst of andere zorgen je overspoelen, weet dan dat Tele-Onthaal er is om naar je te luisteren.
Bel gratis en anoniem naar 106 (24/7) of chat via www.tele-onthaal.be

Meer dan 2,8 miljoen Vlamingen (52.55% van de inwoners ouder dan 18 jaar) kregen een herfstbooster. Ook in de Eerstelijnszone Pajottenland (Bever, Dilbeek, Herne, Galmaarden, Gooik, Lennik, Ternat, en Roosdaal) werden alle 18+ inwoners met een volledige basisvaccinatie uitgenodigd voor hun herfstbooster. Meer dan 47.400 burgers, dit betekent 54,5% van het totale aantal personen ouder dan 18 jaar, werden gevaccineerd met de aangepaste herfstbooster.

Vaccinatie na afspraak bij huisarts of apotheker vanaf 1 januari 2023

Huisartsen (verpleegkundigen in opdracht van de huisarts) en apothekers zullen vanaf 1 januari 2023 COVD-19 vaccins zetten.
Via Vaccinnet kunnen zij controleren welke vaccins er wanneer werden toegediend.
Zowel bij de huisarts als bij de apotheker moet er op voorhand een afspraak gemaakt worden.

Op www.apotheek.be zijn de apothekers te vinden die gekwalificeerd zijn om COVID-19 vaccins toe te dienen.

Meer info: www.laatjevaccineren.be/

Logo GROS

GROS (de gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking) stimuleert en coördineert het overleg tussen de verschillende plaatselijke actoren op het gebied van derdewereldproblematiek.

GROS adviseert het gemeentebestuur over het toekennen van subsidies voor zuidwerking (projecten) en noordwerking (educatie).

Je kan in GROS zetelen in persoonlijke naam ofwel als afgevaardigde van een vereniging of als lid van een werkgroep. Voorwaarden: je woont in Roosdaal, bent minimum 18 jaar en oefent geen politiek mandaat uit.

Lijkt het je een uitdaging om mee te werken, mee na te denken,… meld dit dan aan Inge Vanderstappen op de dienst welzijn en vrije tijd – 054 89 13 53 –inge.vanderstappen@roosdaal.be

Fairtrade Gemeente begint hier

Ben jij ook steeds meer begaan met het eten dat op je bord ligt, waar het vandaan komt en of het wel duurzaam is? Denk je daarbij vaak aan lokale voeding, bio en korte keten? Ben jij geïnteresseerd in lokale eerlijke handel en zie je het als een uitdaging om ons hierbij te helpen en deel uitmaken van onze werkgroep?

Laat dit dan weten aan Inge Vanderstappen van de dienst welzijn en vrije tijd – inge.vanderstappen@roosdaal.be – 054 89 13 53

Controleer jouw vaccinatiecertificaten

Sommige landen vragen dat je van elke toegediende prik een vaccinatiecertificaat kan voorleggen bij aankomst. Kijk voor jouw vertrek dus zeker na of al jouw vaccinatiecertificaten beschikbaar zijn:

Vind je niet al jouw certificaten terug, dan is de digitale handtekening van jouw certificaat vervallen. Neem in dat geval contact op met de helpdesk op 078 78 78 50 (elke werkdag tussen 9 uur en 19 uur) en vraag om jouw certificaten te laten vernieuwen.

Nadat de dienst jouw certificaten heeft vernieuwd zijn ze opnieuw beschikbaar om te downloaden.

De nood aan testen neemt stilaan af, waardoor ook de openingsuren van het testcentrum Pajottenland wijzigen. Vanaf 28 februari 2022 kan je er na afspraak enkel nog terecht op maandag, donderdag en zaterdag van 14 tot 17 uur.

Opgelet: Je kan er enkel met een afspraak terecht die je dient te maken via testcovid.doclr.be

Als je een activatiecode hebt voor een PCR-test, kan je ‘huisartsenkring Pajottenland’ kiezen als staalafnamepost. Bij het eerste bezoek dien je jezelf als gebruiker te registreren, alvorens een afspraak te kunnen maken.

Een activatiecode kan je verkrijgen via de coronalert app, door het invullen van de zelfevaluatietool (Self Assessment Testing (info-coronavirus.be)

Pagina 1 van 6