landschap hoofding 1

Waar zoekt u naar?

Graag uw suggesties !

Heeft u ergens een foutje ontdekt?
Zocht u iets wat u niet vond op onze website?
Heeft u suggesties voor nieuwe toepassingen op onze website?

Bezorg ons uw feedback en help ons
om deze site te verbeteren!

Wees slimmer dan een phisher

Download nieuwe Safeonweb-app

Het aantal slachtoffers van phishing is hallucinant: criminelen worden steeds beter en slimmer. Daarom lanceert het Centrum voor Cybersecurity België (CCB) een Safeonweb-app. Zo heb je altijd actuele informatie op zak.

Wat is pishing?
Velen van ons kregen er al wel eens mee te maken. Je ontvangt een mail, sms of bericht via sociale media die je met een smoes wil overhalen tot het klikken op een link. Daar moet je je persoonlijke gegevens, code en wachtwoorden invullen. Zo hebben criminelen toegang tot je rekening en gaan ze met je geld aan de haal. Het gebeurt ook telefonisch: ze bellen je op, proberen je vertrouwen te winnen en overhalen je om je bankkaartgegevens en wachtwoorden mee te delen.

Wat doe ik met een verdacht bericht?
Stuur verdachte sms'en of mailberichten door naar verdacht@safeonweb.be. Met deze informatie worden mensen via de nieuwe Safeonweb-app gewaarschuwd voor grote phishingcampagnes.

Wat doet de Safeonweb-app?
Als het CCB merkt dat er veel meldingen binnenkomen via mail, ontvang je binnen de 10 minuten een waarschuwing via de app zodat je extra waakzaam bent en niet in de val kan trappen.

Waar download ik de Safeonweb-app?
De nieuwe Safeonweb-app wordt gratis ter beschikking gesteld voor iOS in de App Store en Android in de Google Play Store. Meer informatie: www.safeonweb.be/nl/safeonweb-app