landschap hoofding 1

Waar zoekt u naar?

Graag uw suggesties !

Heeft u ergens een foutje ontdekt?
Zocht u iets wat u niet vond op onze website?
Heeft u suggesties voor nieuwe toepassingen op onze website?

Bezorg ons uw feedback en help ons
om deze site te verbeteren!

Opgelet voor valse vaccinatie-uitnodigingen

Valse uitnodigingen vaccinatie

De komende weken zullen vele duizenden mensen een vaccinatie-uitnodiging ontvangen. Jammer genoeg proberen malafide figuren van deze grootschalige campagne gebruik te maken om mensen financieel op te lichten.
De valse berichten hebben meestal de bedoeling om argeloze burgers geld af te troggelen. Het Crisiscentrum vraagt daarom om zeker nooit geld over te schrijven of bankgegevens te delen als gevolg van een vaccinatie-uitnodiging. De vaccins zijn gratis en de officiële uitnodiging zal je nooit om financiële gegevens vragen.

✅ Burgers ontvangen hun persoonlijke uitnodiging in principe altijd via de post. Enkel als je gegevens gekend zijn, krijg je daarnaast ook een uitnodiging per sms of e-mail. Wantrouw dus sms'jes of e-mails die niet vergezeld zijn van een brief.
ℹ Voorbeeld uitnodigingsbrief: Vaccinatie - Covid 19 - Uitnodiging
✅ Uitnodigingen via e-mail zullen verstuurd zijn vanuit het adres 📧cov19-vaccin@doclr.be. Een officiële sms is afkomstig van het nummer 📲8811.
✅ Je uitnodiging zal steeds je naam vermelden. Ontvang je een bericht dat niet persoonlijk aan jou gericht is, dan is het verdacht.
✅ De afzender is steeds de Vlaamse, Brusselse of Waalse overheid. In geen geval komt een uitnodiging van je gemeente of van één van de merken van de vaccins (Pfizer, Moderna, AstraZeneca…)

⚠️ Het Centrum voor Cybersecurity België vraagt om valse uitnodigingen te melden op hun e-mailadres verdacht@safeonweb.be.
Als je creditcardgegevens hebt doorgegeven, neem dan contact op met CardStop om je kaart te blokkeren. Heb je een wachtwoord opgegeven dat je ook elders op het internet gebruikt? Verander dat dan snel.

#samentegencorona ✊ #vaccinatiecentrumkoornmolen 💉 #laatjevaccineren 🩹 #galmaarden #bever #herne #gooik #lennik #roosdaal