landschap hoofding 1

Waar zoekt u naar?

Graag uw suggesties !

Heeft u ergens een foutje ontdekt?
Zocht u iets wat u niet vond op onze website?
Heeft u suggesties voor nieuwe toepassingen op onze website?

Bezorg ons uw feedback en help ons
om deze site te verbeteren!

De Lijn logo

De Lijn: aanpassing dienstregeling kerstvakantie

De Lijn zal in Vlaams-Brabant tussen Kerst en Nieuwjaar haar dienstverlening aanpassen. Het gaat over volgende dagen: 24, 26, 27, 28 en 31 december. Op deze dagen is de bezetting lager in vergelijking met andere vakantieperiodes en daarom  wil De Lijn het aanbod beter afstemmen op de vraag tijdens deze dagen.

In de 2de week van de kerstvakantie is zoals altijd de gewone schoolvakantiedienstregeling van toepassing.

Bij de uitwerking van deze nieuwe dienstregeling heeft De Lijn getracht op alle lijnen aanbod te blijven garanderen maar dan aangepast aan de vraag. Algemeen gesteld, is het vooral de verhoogde spitsbediening op de sterke reguliere lijnen die eruit is gehaald. Er zullen ook een aantal lijnen niet uitrijden. Dit zijn lijnen die vooral rijden in functie van woon-school/werk of lijnen die zorgen voor een versterking van het aanbod tijdens de weekdagen (dwz. dat er onderliggend ook nog een streeklijn rijdt, die ook zal blijven rijden) .

Snelbuslijnen die niet uitrijden:

  • 126 (Brussel - Ninove), 140 (Leerbeek – Brussel - op 2 ritten na voor o.a. de beschutte werkplaats in Eizeringen), 212 (Brussel - Aalst), 433 (Leuven - Rotselaar – Tremelo), 470 (Haacht – Brussel), 471 (Brussel - Zaventem) en 475 (Tielt-Winge - Lubbeek – Leuven)

Functionele lijnen:

  • 24 Tienen - Neerlinter - Ransberg – Kortenaken, 25 Tienen - Wommersom – Zoutleeuw, 29 Tienen, Station - Tienen, Industriepark, 218 Peutie, militair complex, 221 Marktbus Vilvoorde – Steenokkerzeel, 222 Vilvoorde - Diegem Lo – Zaventem, 361 Tienen - Hoegaarden – Outgaarden, 362 Tienen - Hoegaarden – Mélin, 374 Leuven - Houwaart – Tielt, 375 Tielt - Assent – Diest, 381 Honsem - Boutersem – Tienen, 391 Tielt - Waanrode - Hoeleden – Tienen, 392 Aarschot - Houwaart - Tielt - Binkom

Overige lijnen die niet zullen uitrijden:

  • 1 Heverlee,Campus- Leuven, Station
  • 9 Korbeek-Lo, Pimberg - Leuven - Bertem, Rond Punt
  • 243 Brrussel - Wemmel - Zellik Drie Koningen
  • 315 Kraainem - Tervuren - Leefdaal - Leuven
  • 334 Leuven, Gasthuisberg - Aarschot
  • 686 Mechelen - Kampenhout – Zaventem

Op de website is een gedetailleerd overzicht te vinden van de wijzigingen per lijn:

https://www.delijn.be/nl/overdelijn/nieuws/bericht/20849_dienstregeling_tussen_kerst_en_nieuw_2018/2019

Ook in de online routeplanner staat de juiste dienstregeling. Dit is een nieuwe regeling, die daarom nog niet te vinden is in de busboekjes, wel digitaal op de site en de app en op de elektronische borden aan de haltes.